Рецепти
Јагнешко месо со грашак Ана Ѓорова

Брз и едноставен ручек од јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(400 Грама)

Масло(6 Децилитри)

Лук(2 Главици)

Лупени домати од конзерва(2 Супени лажици)

Грашок(1 Килограм)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагнешкото месо исечете го на покрупни парчиња, а лукот и магдоносот исечкајте го на поситно.
  2. На загреано масло добро пропржете го јагнешкото месо од сите страни, па додајте го лукот и магдоносот со малку вода да се разредат.
  3. Кратко пропржете и додајте го грашакот, сол, бибер и вегета. Употребете замрзнат грашак, а ако употребувате свеж грашак, искористете 1 и пол килограм.
  4. Мешајте со постепено додавање на вода додека месото не омекне.
  5. На крајот додајте исечкан магдонос и послужете со пире од компир и свежа салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: