Рецепти
Јагнешко во сос од сенф Ана Ѓорова

Брз и одличен рецепт за јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Целер(1 )

Масло(1 Децилитар)

Вода(2 Децилитри)

Бибер(1 Прстофат)

Сенф(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Вегета(2 Супени лажици)

Ловоров лист(2-3 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото се сече на парчиња, се става во тенџере и се зачинува со вегета, исечкан целер, бибер, ловоров лист, масло и вода.
  2. Тенџерето се става на оган и се остава смесата да крчка додека не омекне месото.
  3. Откако месото ќе омекне, се трга настрана и во тенџерето со останатите состојки се додава сенф и брашно, разматено со 1 децилитар вода.
  4. Смесата кратко се зоврива и се прелива врз месото. Се сервира со прилог од компир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: