Рецепти
Јагнешко во сос од сенф
Брз и одличен рецепт за јагнешко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешко месо(1 Килограм)
Целер(1 )
Масло(1 Децилитар)
Вода(2 Децилитри)
Бибер(1 Прстофат)
Сенф(2 Супени лажици)
Брашно(1 Супена лажица)
Вегета(2 Супени лажици)
Ловоров лист(2-3 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Месото се сече на парчиња, се става во тенџере и се зачинува со вегета, исечкан целер, бибер, ловоров лист, масло и вода.
- Тенџерето се става на оган и се остава смесата да крчка додека не омекне месото.
- Откако месото ќе омекне, се трга настрана и во тенџерето со останатите состојки се додава сенф и брашно, разматено со 1 децилитар вода.
- Смесата кратко се зоврива и се прелива врз месото. Се сервира со прилог од компир.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во