Рецепти
Јагнешко во сос од сенф Ана Ѓорова

Брз и одличен рецепт за јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Целер(1 )

Масло(1 Децилитар)

Вода(2 Децилитри)

Бибер(1 Прстофат)

Сенф(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Вегета(2 Супени лажици)

Ловоров лист(2-3 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото се сече на парчиња, се става во тенџере и се зачинува со вегета, исечкан целер, бибер, ловоров лист, масло и вода.
  2. Тенџерето се става на оган и се остава смесата да крчка додека не омекне месото.
  3. Откако месото ќе омекне, се трга настрана и во тенџерето со останатите состојки се додава сенф и брашно, разматено со 1 децилитар вода.
  4. Смесата кратко се зоврива и се прелива врз месото. Се сервира со прилог од компир.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: