Рецепти
Јагнешко во сос од сенф Ана Ѓорова

Брз и одличен рецепт за јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Целер(1 )

Масло(1 Децилитар)

Вода(2 Децилитри)

Бибер(1 Прстофат)

Сенф(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Вегета(2 Супени лажици)

Ловоров лист(2-3 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото се сече на парчиња, се става во тенџере и се зачинува со вегета, исечкан целер, бибер, ловоров лист, масло и вода.
  2. Тенџерето се става на оган и се остава смесата да крчка додека не омекне месото.
  3. Откако месото ќе омекне, се трга настрана и во тенџерето со останатите состојки се додава сенф и брашно, разматено со 1 децилитар вода.
  4. Смесата кратко се зоврива и се прелива врз месото. Се сервира со прилог од компир.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: