Рецепти
Јуфки со морски плодови
Медитерански ручек од домашни јуфки со морки плодови и сланина кој одлично оди со чаша бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јуфки(300 Грама)
Микс од морски плодови(500 Грама)
Сланина(70 Грама)
Путер(50 Грама)
Магдонос(1 Китка)
Лук(1 Чешне)
Бело вино(1/2 Чаша)
Жолчка од јајце(2 )
Масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Оставете ги морските плодови да се одмрзнат на собна температура. Ставете ги во една тава со 3 лажици масло и пржете ги кретко време со излупениот лук, кој потоа ќе го отстраните.
- Полијте ги со виното, кое ќе го оставите да испари, посолете ги, попиперете ги и зачинете ги со исечканиот магдонос.
- Во друга тава на останатото масло пржете ја сланината исечена на коцки.
- Сварете ги тестенините и исцедете ги, па измешајте ги со изматените жолчки, путерот исечен на парчиња и морските плодови. Додајте ја сланината, измешајте ги и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во