Рецепти
Јуфки со морски плодови Ана Ристеска

Медитерански ручек од домашни јуфки со морки плодови и сланина кој одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(300 Грама)

Микс од морски плодови(500 Грама)

Сланина(70 Грама)

Путер(50 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Чаша)

Жолчка од јајце(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Оставете ги морските плодови да се одмрзнат на собна температура. Ставете ги во една тава со 3 лажици масло и пржете ги кретко време со излупениот лук, кој потоа ќе го отстраните.
  2. Полијте ги со виното, кое ќе го оставите да испари, посолете ги, попиперете ги и зачинете ги со исечканиот магдонос.
  3. Во друга тава на останатото масло пржете ја сланината исечена на коцки.
  4. Сварете ги тестенините и исцедете ги, па измешајте ги со изматените жолчки, путерот исечен на парчиња и морските плодови. Додајте ја сланината, измешајте ги и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: