Рецепти
Јуфки со морски плодови Ана Ристеска

Медитерански ручек од домашни јуфки со морки плодови и сланина кој одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(300 Грама)

Микс од морски плодови(500 Грама)

Сланина(70 Грама)

Путер(50 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Чаша)

Жолчка од јајце(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Оставете ги морските плодови да се одмрзнат на собна температура. Ставете ги во една тава со 3 лажици масло и пржете ги кретко време со излупениот лук, кој потоа ќе го отстраните.
  2. Полијте ги со виното, кое ќе го оставите да испари, посолете ги, попиперете ги и зачинете ги со исечканиот магдонос.
  3. Во друга тава на останатото масло пржете ја сланината исечена на коцки.
  4. Сварете ги тестенините и исцедете ги, па измешајте ги со изматените жолчки, путерот исечен на парчиња и морските плодови. Додајте ја сланината, измешајте ги и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: