Рецепти
Јуфки со морски плодови Ана Ристеска

Медитерански ручек од домашни јуфки со морки плодови и сланина кој одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(300 Грама)

Микс од морски плодови(500 Грама)

Сланина(70 Грама)

Путер(50 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Чаша)

Жолчка од јајце(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Оставете ги морските плодови да се одмрзнат на собна температура. Ставете ги во една тава со 3 лажици масло и пржете ги кретко време со излупениот лук, кој потоа ќе го отстраните.
  2. Полијте ги со виното, кое ќе го оставите да испари, посолете ги, попиперете ги и зачинете ги со исечканиот магдонос.
  3. Во друга тава на останатото масло пржете ја сланината исечена на коцки.
  4. Сварете ги тестенините и исцедете ги, па измешајте ги со изматените жолчки, путерот исечен на парчиња и морските плодови. Додајте ја сланината, измешајте ги и сервирајте ги.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: