Рецепти
Јуфки со шунка и печурки Ана Ѓорова

Јуфки во сочен сос од кисела павлака, шампињони и шунка. Се јадат топли и одлични се за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Маргарин(80 Грама)

Шунка(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(4.5 Децилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(2 Децилитри)

Магдонос(0.5 Китка)

Рендан пармезан(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јуфките сварете ги во тенџере со солена вода.
  2. Во меѓувреме во тава стопете го маргаринот кратко пропржете ја шунката исечена на ленти, додајте ги шампињоните исечени на листови и пржете ги заедно 10 минути.
  3. Потоа додајте вегета, брашно и млеко и гответе. На крај додајте исечкан магдонос, бибер и малку пармезан.
  4. Сварените јуфки исцедете ги, измијте ги под млаз ладна вода и додајте ги во тавата со сосот.
  5. Во тавата додајте слатка павлака и добро промешајте.
  6. Послужете ги јуфките со останатиот пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: