Рецепти
Јуфки со шунка и печурки Ана Ѓорова

Јуфки во сочен сос од кисела павлака, шампињони и шунка. Се јадат топли и одлични се за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Маргарин(80 Грама)

Шунка(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(4.5 Децилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(2 Децилитри)

Магдонос(0.5 Китка)

Рендан пармезан(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јуфките сварете ги во тенџере со солена вода.
  2. Во меѓувреме во тава стопете го маргаринот кратко пропржете ја шунката исечена на ленти, додајте ги шампињоните исечени на листови и пржете ги заедно 10 минути.
  3. Потоа додајте вегета, брашно и млеко и гответе. На крај додајте исечкан магдонос, бибер и малку пармезан.
  4. Сварените јуфки исцедете ги, измијте ги под млаз ладна вода и додајте ги во тавата со сосот.
  5. Во тавата додајте слатка павлака и добро промешајте.
  6. Послужете ги јуфките со останатиот пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: