Рецепти
Јуфки со шунка и печурки Ана Ѓорова

Јуфки во сочен сос од кисела павлака, шампињони и шунка. Се јадат топли и одлични се за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Маргарин(80 Грама)

Шунка(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(4.5 Децилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(2 Децилитри)

Магдонос(0.5 Китка)

Рендан пармезан(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јуфките сварете ги во тенџере со солена вода.
  2. Во меѓувреме во тава стопете го маргаринот кратко пропржете ја шунката исечена на ленти, додајте ги шампињоните исечени на листови и пржете ги заедно 10 минути.
  3. Потоа додајте вегета, брашно и млеко и гответе. На крај додајте исечкан магдонос, бибер и малку пармезан.
  4. Сварените јуфки исцедете ги, измијте ги под млаз ладна вода и додајте ги во тавата со сосот.
  5. Во тавата додајте слатка павлака и добро промешајте.
  6. Послужете ги јуфките со останатиот пармезан.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: