Рецепти
Јуфки во бешамел сос Ана Ѓорова

Сочни, вкусни и кремасти јуфки во сос од павлака, млеко и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(2 Чаши)

Путер(2 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Млеко(по потреба )

Кисела павлака(2 Супени лажици)

Сирење(100-150 Грама)

Сол

Лук во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јуфките ставете ги да се варат во зовриена вода со сол, 5-10 минути. Исцедете ги и оставете ги настрана.
  2. Во тава на умерен оган стопете го путерот. Откако ќе се растопи, додајте го брашното и пропржете го многу кратко, а потоа додајте малку млеко колку смесата да се разреди.
  3. Гответе на умерена температура со постојано мешање додека смесата се згусне. Откако ќе згусне, додавајте млеко и повторно варете уште околу 1-2 минути.
  4. Потоа додајте ја киселата павлака и ренданото сирење и промешајте.
  5. Во згуснатиот сос додајте и лук во прав по желба, промешајте и додајте ги во тавата исцедените јуфки. Мешајте ги неколку секунди на оган додека впијат од сосот и потоа послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: