Рецепти
Качамак со топено сирење Ана Ѓорова

Сочен качамак со сос од топено сирење и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(350 Грама)

Пченкарно брашно(250 Грама)

Сирење(120 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Павлака(50 Грама)

Рузмарин

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Оставете да зоврие 1,2 литар вода помешана со 250 грама млеко. Посолете ја течноста откако ќе зоврие, па полека сипајте го брашното, постојано мешајќи го со дрвена лажица за да не се направат крутки. Варете го качамакот 5-10 минути.
  2. Во меѓувреме во еден сад загрејте го останатото млеко со павлаката. Додајте ги белото сирење и кашкавалот исечени на коцки и едно гранче рузмарин. Оставете го сирењето да се растопи на умерен оган, мешајќи со лажица за да не се залепи на дното на садот.
  3. Поделете го качамакот во 6 чинии. Отстранете го гранчето рузмарин од сосот, па со него полијте го топлиот качамак. Гарнирајте со свежи гранчиња рузмарин и сервирајте го топол.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: