Рецепти
Кајгана со грашак Ана Ѓорова

Интересен колоритен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(8 )

Сечкан магдонос(1 Шака)

Маргарин(50 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Исечканиот кромид динстајте го на масло или на маргарин со една лажица вода сè додека не омекне.
  2. Потоа додајте го грашакот и ставете сол и бибер по вкус.
  3. Грашакот крчкајте го додека нe омекне и долевајте му по малку топла вода за да не се залепи за садот, а потоа оставете го да се олади.
  4. Во посебен сад матете ги јајцата, додајте го сечканиот магдонос, сол и бибер, а потоа додајте го и грашакот и сè заедно измешајте.
  5. Во поголема тава загрејте масло и испржете ја кајганата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: