Рецепти
Какао колач со сочен фил Ана Ѓорова

Сочен колач од какао со чоколаден фил за неодолив вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(2 лажици (за кора) )

Сода бикарбона(2 лажички (за кора) )

Брашно(2 чаши (за кора) )

Шеќер(2 чаши (за кора) )

Јогурт(2 чаши (за кора) )

Јајце(1 (за кора) )

Мелени ореви(100 грама (за фил) )

Мелени бисквити(100 грама (за фил) )

Какао(2 лажици (за фил) )

Масло(1/2 чаша (за фил) )

Шеќер(1 чаша (за фил) )

Млеко(15 лажици (за фил) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот и со јогуртот, се додаваат брашното, сода бикарбона и какаото. Се меша со жица за матење додека се соединат состојките.
  2. Смесата се истура во подмачкана тава и се пече во загреана рерна на 200 степени, околу 20 минути.
  3. Млекото се меша со шеќерот, се додава маслото и се остава да зоврие.
  4. Потоа се додава какаото, мелените бисквити и мелените ореви и се меша додека се соедини смесата.
  5. Печената кора се прелива со топлиот фил.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: