Рецепти
Какао колач со сочен фил Ана Ѓорова

Сочен колач од какао со чоколаден фил за неодолив вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(2 лажици (за кора) )

Сода бикарбона(2 лажички (за кора) )

Брашно(2 чаши (за кора) )

Шеќер(2 чаши (за кора) )

Јогурт(2 чаши (за кора) )

Јајце(1 (за кора) )

Мелени ореви(100 грама (за фил) )

Мелени бисквити(100 грама (за фил) )

Какао(2 лажици (за фил) )

Масло(1/2 чаша (за фил) )

Шеќер(1 чаша (за фил) )

Млеко(15 лажици (за фил) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот и со јогуртот, се додаваат брашното, сода бикарбона и какаото. Се меша со жица за матење додека се соединат состојките.
  2. Смесата се истура во подмачкана тава и се пече во загреана рерна на 200 степени, околу 20 минути.
  3. Млекото се меша со шеќерот, се додава маслото и се остава да зоврие.
  4. Потоа се додава какаото, мелените бисквити и мелените ореви и се меша додека се соедини смесата.
  5. Печената кора се прелива со топлиот фил.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: