Рецепти
Какао колач со сочен фил
Сочен колач од какао со чоколаден фил за неодолив вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Какао(2 лажици (за кора) )
Сода бикарбона(2 лажички (за кора) )
Брашно(2 чаши (за кора) )
Шеќер(2 чаши (за кора) )
Јогурт(2 чаши (за кора) )
Јајце(1 (за кора) )
Мелени ореви(100 грама (за фил) )
Мелени бисквити(100 грама (за фил) )
Какао(2 лажици (за фил) )
Масло(1/2 чаша (за фил) )
Шеќер(1 чаша (за фил) )
Млеко(15 лажици (за фил) )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Јајцата се матат со шеќерот и со јогуртот, се додаваат брашното, сода бикарбона и какаото. Се меша со жица за матење додека се соединат состојките.
- Смесата се истура во подмачкана тава и се пече во загреана рерна на 200 степени, околу 20 минути.
- Млекото се меша со шеќерот, се додава маслото и се остава да зоврие.
- Потоа се додава какаото, мелените бисквити и мелените ореви и се меша додека се соедини смесата.
- Печената кора се прелива со топлиот фил.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во