Рецепти
Канелони со спанаќ, урда и ореви Ана Ристеска

Лесен и брз италијански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Канелони(250 Грама)

Урда(500 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Сечкани ореви(80 Грама)

Рендан пармезан(150 Грама)

Горгонзола(100 Грама)

Зденка(2 Парчиња)

Путер(40 Грама)

Брашно(50 Грама)

Млеко(700 Милилитри)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Спанаќот се мие, грубо се сече и се става во загреано тавче на маслиново масло да се испржи 2 до 3 минути, па се посолува.
  2. Во урдата додајте го спанаќот, сечканите ореви, половина од пармезанот и сол и бибер по желба. Со овој фил наполнете ги канелоните.
  3. Ставете го маргаринот да се стопи на умерена температура, додајте го брашното правејќи лесна запршка, додавајте го и врелото млеко постепено и мешајте за да не се створат грутки.
  4. Во добиениот сос ставете ја горгонзолата, зденките и пармезанот и нежно мешајте додека не се стопат сите состојки.
  5. Во огноотпорен сад за печење прво ставете од добиениот сос, па наредете ги канелоните и остатокот од сосот прелијте го врз канелоните.
  6. Печете 30 минути на 180 степени. Готовите канелони може да ги послужите со лесна свежа салата.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: