Рецепти
Канелони со спанаќ, урда и ореви Ана Ристеска

Лесен и брз италијански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Канелони(250 Грама)

Урда(500 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Сечкани ореви(80 Грама)

Рендан пармезан(150 Грама)

Горгонзола(100 Грама)

Зденка(2 Парчиња)

Путер(40 Грама)

Брашно(50 Грама)

Млеко(700 Милилитри)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Спанаќот се мие, грубо се сече и се става во загреано тавче на маслиново масло да се испржи 2 до 3 минути, па се посолува.
  2. Во урдата додајте го спанаќот, сечканите ореви, половина од пармезанот и сол и бибер по желба. Со овој фил наполнете ги канелоните.
  3. Ставете го маргаринот да се стопи на умерена температура, додајте го брашното правејќи лесна запршка, додавајте го и врелото млеко постепено и мешајте за да не се створат грутки.
  4. Во добиениот сос ставете ја горгонзолата, зденките и пармезанот и нежно мешајте додека не се стопат сите состојки.
  5. Во огноотпорен сад за печење прво ставете од добиениот сос, па наредете ги канелоните и остатокот од сосот прелијте го врз канелоните.
  6. Печете 30 минути на 180 степени. Готовите канелони може да ги послужите со лесна свежа салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: