Рецепти
Канелони со спанаќ, урда и ореви Ана Ристеска

Лесен и брз италијански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Канелони(250 Грама)

Урда(500 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Сечкани ореви(80 Грама)

Рендан пармезан(150 Грама)

Горгонзола(100 Грама)

Зденка(2 Парчиња)

Путер(40 Грама)

Брашно(50 Грама)

Млеко(700 Милилитри)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Спанаќот се мие, грубо се сече и се става во загреано тавче на маслиново масло да се испржи 2 до 3 минути, па се посолува.
  2. Во урдата додајте го спанаќот, сечканите ореви, половина од пармезанот и сол и бибер по желба. Со овој фил наполнете ги канелоните.
  3. Ставете го маргаринот да се стопи на умерена температура, додајте го брашното правејќи лесна запршка, додавајте го и врелото млеко постепено и мешајте за да не се створат грутки.
  4. Во добиениот сос ставете ја горгонзолата, зденките и пармезанот и нежно мешајте додека не се стопат сите состојки.
  5. Во огноотпорен сад за печење прво ставете од добиениот сос, па наредете ги канелоните и остатокот од сосот прелијте го врз канелоните.
  6. Печете 30 минути на 180 степени. Готовите канелони може да ги послужите со лесна свежа салата.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: