Рецепти
Капама од млад кромид Ана Ѓорова

Зеленчукова капама како одличен предлог за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад кромид(500 Грама)

Компир(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1-2 Супени лажици)

Свежо нане(1-2 Супени лажици)

Доматно пире(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот се сече на парчиња, а компирот на тенки резанки.
  2. Смесата се реди во тава ред компири, ред кромид. Секој ред се посипува со црвен пипер, магдонос, нане и сол.
  3. Се додава зејтин и доматно пире. Додајте и малку вода (да биде малку над зеленчукот).
  4. Се меша лажица брашно со вода и се додава во камапата, а потоа се динста на тивок оган.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: