Рецепти
Капама од млад кромид Ана Ѓорова

Зеленчукова капама како одличен предлог за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад кромид(500 Грама)

Компир(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1-2 Супени лажици)

Свежо нане(1-2 Супени лажици)

Доматно пире(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот се сече на парчиња, а компирот на тенки резанки.
  2. Смесата се реди во тава ред компири, ред кромид. Секој ред се посипува со црвен пипер, магдонос, нане и сол.
  3. Се додава зејтин и доматно пире. Додајте и малку вода (да биде малку над зеленчукот).
  4. Се меша лажица брашно со вода и се додава во камапата, а потоа се динста на тивок оган.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: