Рецепти
Капама од млад кромид
Зеленчукова капама како одличен предлог за ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млад кромид(500 Грама)
Компир(500 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Масло(2-3 Супени лажици)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Сечкан магдонос(1-2 Супени лажици)
Свежо нане(1-2 Супени лажици)
Доматно пире(1-2 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Кромидот се сече на парчиња, а компирот на тенки резанки.
- Смесата се реди во тава ред компири, ред кромид. Секој ред се посипува со црвен пипер, магдонос, нане и сол.
- Се додава зејтин и доматно пире. Додајте и малку вода (да биде малку над зеленчукот).
- Се меша лажица брашно со вода и се додава во камапата, а потоа се динста на тивок оган.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во