Рецепти
Касато Ана Ѓорова

Македонски ролат-десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Црно чоколадо(80 Грама)

Јајце(1 )

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Рум(1 Кафена лажица)

Желе бомбони(200 Грама)

Бисквити(300 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Путерот се мати пенасто, па се додава шеќерот, јајцето и ренданото чоколадо.
  2. Потоа, се додава кората од лимонот и сокот од лимон, малку рум и сето добро се меша.
  3. Во смесата се ставаат мелените бисквити, исечканото желе и сувото грозје.
  4. На фолија се става шеќер, па смесата и се обликува како ролат.
  5. Се остава во фрижидер да се стегне па се прелива со чоколадо.
  6. Сервирајте на парчиња и уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: