Рецепти
Касато
Македонски ролат-десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(250 Грама)
Шеќер во прав(250 Грама)
Црно чоколадо(80 Грама)
Јајце(1 )
Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)
Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)
Рум(1 Кафена лажица)
Желе бомбони(200 Грама)
Бисквити(300 Грама)
Суво грозје(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Путерот се мати пенасто, па се додава шеќерот, јајцето и ренданото чоколадо.
- Потоа, се додава кората од лимонот и сокот од лимон, малку рум и сето добро се меша.
- Во смесата се ставаат мелените бисквити, исечканото желе и сувото грозје.
- На фолија се става шеќер, па смесата и се обликува како ролат.
- Се остава во фрижидер да се стегне па се прелива со чоколадо.
- Сервирајте на парчиња и уживајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во