Рецепти
Касато Ана Ѓорова

Македонски ролат-десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Црно чоколадо(80 Грама)

Јајце(1 )

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Рум(1 Кафена лажица)

Желе бомбони(200 Грама)

Бисквити(300 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Путерот се мати пенасто, па се додава шеќерот, јајцето и ренданото чоколадо.
  2. Потоа, се додава кората од лимонот и сокот од лимон, малку рум и сето добро се меша.
  3. Во смесата се ставаат мелените бисквити, исечканото желе и сувото грозје.
  4. На фолија се става шеќер, па смесата и се обликува како ролат.
  5. Се остава во фрижидер да се стегне па се прелива со чоколадо.
  6. Сервирајте на парчиња и уживајте.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: