Рецепти
Касато Ана Ѓорова

Македонски ролат-десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Црно чоколадо(80 Грама)

Јајце(1 )

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Рум(1 Кафена лажица)

Желе бомбони(200 Грама)

Бисквити(300 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Путерот се мати пенасто, па се додава шеќерот, јајцето и ренданото чоколадо.
  2. Потоа, се додава кората од лимонот и сокот од лимон, малку рум и сето добро се меша.
  3. Во смесата се ставаат мелените бисквити, исечканото желе и сувото грозје.
  4. На фолија се става шеќер, па смесата и се обликува како ролат.
  5. Се остава во фрижидер да се стегне па се прелива со чоколадо.
  6. Сервирајте на парчиња и уживајте.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: