Рецепти
Касато торта
Вкусна и лесна торта за која не е потребно печење при подготовката
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млеко(0.5 Литар)
Бисквити(0.5 Килограм)
Жолчка од јајце(4 )
Путер(250 Грама)
Сечкани ореви(250 Грама)
Желе бомбони(250 Грама)
Шеќер во прав(200 Грама)
Млечно чоколадо(100 Грама)
Суво грозје(120 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Путерот се мати со шеќерот во прав и се додаваат една по една жолчките од јајце.
- Откако смесата ќе се изедначи, се кршат бисквитите и се попрскуваат со топло млеко.
- Се ставаат во садот со путерот и шеќерот во прав и се матат со миксер неколку минути.
- Потоа, се топи чоколадото и заедно со желето, оревите и сувото грозје се додава во смесата.
- Сета смеса се става во калап убаво да се изедначи, па во фрижидер за да се олади. Тортата се вади од фрижидер и се послужува ладна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во