Рецепти
Касато торта Ана Ѓорова

Вкусна и лесна торта за која не е потребно печење при подготовката

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(0.5 Литар)

Бисквити(0.5 Килограм)

Жолчка од јајце(4 )

Путер(250 Грама)

Сечкани ореви(250 Грама)

Желе бомбони(250 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Суво грозје(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Путерот се мати со шеќерот во прав и се додаваат една по една жолчките од јајце.
  2. Откако смесата ќе се изедначи, се кршат бисквитите и се попрскуваат со топло млеко.
  3. Се ставаат во садот со путерот и шеќерот во прав и се матат со миксер неколку минути.
  4. Потоа, се топи чоколадото и заедно со желето, оревите и сувото грозје се додава во смесата.
  5. Сета смеса се става во калап убаво да се изедначи, па во фрижидер за да се олади. Тортата се вади од фрижидер и се послужува ладна.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: