Рецепти
Касато торта Ана Ѓорова

Вкусна и лесна торта за која не е потребно печење при подготовката

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(0.5 Литар)

Бисквити(0.5 Килограм)

Жолчка од јајце(4 )

Путер(250 Грама)

Сечкани ореви(250 Грама)

Желе бомбони(250 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Суво грозје(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Путерот се мати со шеќерот во прав и се додаваат една по една жолчките од јајце.
  2. Откако смесата ќе се изедначи, се кршат бисквитите и се попрскуваат со топло млеко.
  3. Се ставаат во садот со путерот и шеќерот во прав и се матат со миксер неколку минути.
  4. Потоа, се топи чоколадото и заедно со желето, оревите и сувото грозје се додава во смесата.
  5. Сета смеса се става во калап убаво да се изедначи, па во фрижидер за да се олади. Тортата се вади од фрижидер и се послужува ладна.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: