Рецепти
Кинеска салата
Одлична за на трпезата во комбинација со солени јадења и печива
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ориз(1 Чаша)
Сирење(150 Грама)
Шунка(100 Грама)
Кашкавал(100 Грама)
Кисели краставички(5-7 )
Мелени ореви(100 Грама)
Лук(5-6 Чешниња)
Кисела павлака(2 Чаши)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Оризот се вари, потоа добро се цеди од водата.
- Кашкавалот, шунката и краставичките ситно се сечкаат, сирењето се дроби со виљушка, а оревите се мелат.
- Лукот добро и ситно се толчи, а може да употребите и лук во прав.
- Откако ќе се приготват состојките, се мешаат и се посолуваат по вкус, а може да се стави и малку вегета.
- Се додава павлака и салатата повторно се промешува, па се распоредува во помали чинии или во еден поголем сад, одозгора се прекрива со слој павлака и се декорира по желба.
- Салатата се покрива со фолија и се чува во фрижидер, па се послужува ладна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во