Рецепти
Кинеска салата Ана Ѓорова

Одлична за на трпезата во комбинација со солени јадења и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(1 Чаша)

Сирење(150 Грама)

Шунка(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Кисели краставички(5-7 )

Мелени ореви(100 Грама)

Лук(5-6 Чешниња)

Кисела павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Оризот се вари, потоа добро се цеди од водата.
  2. Кашкавалот, шунката и краставичките ситно се сечкаат, сирењето се дроби со виљушка, а оревите се мелат.
  3. Лукот добро и ситно се толчи, а може да употребите и лук во прав.
  4. Откако ќе се приготват состојките, се мешаат и се посолуваат по вкус, а може да се стави и малку вегета.
  5. Се додава павлака и салатата повторно се промешува, па се распоредува во помали чинии или во еден поголем сад, одозгора се прекрива со слој павлака и се декорира по желба.
  6. Салатата се покрива со фолија и се чува во фрижидер, па се послужува ладна.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: