Рецепти
Кинеска супа со јајца и домати Ана Ристеска

За да ви биде брзо подготвен овој ручек, потребно е претходно да имате приготвено пилешка супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешка супа(500 Милилитри)

Јајце(2 )

Домат(2 )

Млад кромид(1 Стебло)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Вода(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите ги сечеме на парчиња, а младото кромитче го сечкаме дијагонално.
  2. Промешуваме пченкарен скроб со вода.
  3. Јајцата ги кршите и ги матите со вилушка додека не добиете пена.
  4. Ја земате претходно приготвената пилешка супа и ја ставате во тенџере додека не зоврие.
  5. Во супата ги додавате доматите и пченкарното брашно и мешате додека не ја добиете потребната густина. Посолувате и ставате бибер по вкус.
  6. Во врелата супа постепено го додавате јајцето и мешате 1 минута. Ставете во чинија и наросете од сечканото младо кромитче.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: