Рецепти
Кисели краставици на унгарски начин Ана Ристеска

Со ова предјадење можете да се напиете бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(200 Грама)

Компир(1 )

Шунка(150 Грама)

Мајонез(200 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(180 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. На даска за сечење на киселите краставици им ги отсекуваме краевите. Потоа краставиците ги лупиме и ги сечеме на половина по должина. Потоа со кафена лажица половинките краставици ги длабиме за полнење.
  2. Претходно сварените јајца ги лупиме и ги оставаме во сад настрана. И сварениот компир го лупиме и го ставаме на страна.
  3. Шунката ситно ја сечкаме и ја собираме во поголем длабок сад. Потоа ситно го сечкаме компирот и го додаваме во садот. Истото го правиме и со варените јајца, а потоа во садот го додаваме мајонезот, а потоа и павлаката. Сè убаво промешуваме за смесата да се соедини.
  4. Со оваа смеса ги полниме издлабените половинки краставици. Вака подготвените кисели краставици на унгарски начин ги редиме на чинија за сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: