Рецепти
Кисели краставици на унгарски начин Ана Ристеска

Со ова предјадење можете да се напиете бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(200 Грама)

Компир(1 )

Шунка(150 Грама)

Мајонез(200 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(180 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. На даска за сечење на киселите краставици им ги отсекуваме краевите. Потоа краставиците ги лупиме и ги сечеме на половина по должина. Потоа со кафена лажица половинките краставици ги длабиме за полнење.
  2. Претходно сварените јајца ги лупиме и ги оставаме во сад настрана. И сварениот компир го лупиме и го ставаме на страна.
  3. Шунката ситно ја сечкаме и ја собираме во поголем длабок сад. Потоа ситно го сечкаме компирот и го додаваме во садот. Истото го правиме и со варените јајца, а потоа во садот го додаваме мајонезот, а потоа и павлаката. Сè убаво промешуваме за смесата да се соедини.
  4. Со оваа смеса ги полниме издлабените половинки краставици. Вака подготвените кисели краставици на унгарски начин ги редиме на чинија за сервирање.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: