Рецепти
Кисели краставици на унгарски начин
Со ова предјадење можете да се напиете бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кисели краставички(200 Грама)
Компир(1 )
Шунка(150 Грама)
Мајонез(200 Грама)
Јајце(2 )
Павлака(180 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- На даска за сечење на киселите краставици им ги отсекуваме краевите. Потоа краставиците ги лупиме и ги сечеме на половина по должина. Потоа со кафена лажица половинките краставици ги длабиме за полнење.
- Претходно сварените јајца ги лупиме и ги оставаме во сад настрана. И сварениот компир го лупиме и го ставаме на страна.
- Шунката ситно ја сечкаме и ја собираме во поголем длабок сад. Потоа ситно го сечкаме компирот и го додаваме во садот. Истото го правиме и со варените јајца, а потоа во садот го додаваме мајонезот, а потоа и павлаката. Сè убаво промешуваме за смесата да се соедини.
- Со оваа смеса ги полниме издлабените половинки краставици. Вака подготвените кисели краставици на унгарски начин ги редиме на чинија за сервирање.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во