Рецепти
Кисели краставици на унгарски начин Ана Ристеска

Со ова предјадење можете да се напиете бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(200 Грама)

Компир(1 )

Шунка(150 Грама)

Мајонез(200 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(180 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. На даска за сечење на киселите краставици им ги отсекуваме краевите. Потоа краставиците ги лупиме и ги сечеме на половина по должина. Потоа со кафена лажица половинките краставици ги длабиме за полнење.
  2. Претходно сварените јајца ги лупиме и ги оставаме во сад настрана. И сварениот компир го лупиме и го ставаме на страна.
  3. Шунката ситно ја сечкаме и ја собираме во поголем длабок сад. Потоа ситно го сечкаме компирот и го додаваме во садот. Истото го правиме и со варените јајца, а потоа во садот го додаваме мајонезот, а потоа и павлаката. Сè убаво промешуваме за смесата да се соедини.
  4. Со оваа смеса ги полниме издлабените половинки краставици. Вака подготвените кисели краставици на унгарски начин ги редиме на чинија за сервирање.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: