Рецепти
Кишлорен со сланина
Вкусно француско предјадење со сланина
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лиснато тесто(500 Грама)
Сланина(200 Грама)
Кравјо сирење(200 Грама)
Кромид(1 Главица)
Јајце(4 )
Павлака(250 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- На даска за сечење кромидот ситно го сечкаме и го собираме во еден сад. Потоа на сланината и ја отстрануваме кожата и ја сечкаме на коцки.
- На оган ставаме тава за пржење и во неа масло за јадење. Коцките сланина ги собираме на чинија и ги ставаме на тавата да се пржат. Промешуваме и во тавата го додаваме кромидот. Повторно промешуваме, посолуваме и наросуваме бибер.
- Тавата за печење ја попрскуваме со масло за јадење. Намрсената тава ја наросуваме со лебни трошки. Потоа во тавата го ставаме готовото смрзнато лиснато тесто.
- Врз тестото го оставаме филот од тавата. Сирењето го сечеме на тенки парчиња кои ги редиме врз филот од сланина.
- Во сад за матење ги кршиме јајцата и ги матиме со миксер. Во изматените јајца ја додаваме павлаката и повторно матиме со миксер. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во садот за матење. Повторно матиме со миксер и посолуваме.
- Оваа смеса со црпалка ја додаваме во тавата за печење. Тавата ја ставаме во рерна. Печеме 20 минути на 200°C. Го вадиме кишлоренот од рерна, го сечеме на парчиња и служиме.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во