Рецепти
Кишлорен со сланина Ана Ристеска

Вкусно француско предјадење со сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Сланина(200 Грама)

Кравјо сирење(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Лебни трошки

Павлака(250 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На даска за сечење кромидот ситно го сечкаме и го собираме во еден сад. Потоа на сланината и ја отстрануваме кожата и ја сечкаме на коцки.
  2. На оган ставаме тава за пржење и во неа масло за јадење. Коцките сланина ги собираме на чинија и ги ставаме на тавата да се пржат. Промешуваме и во тавата го додаваме кромидот. Повторно промешуваме, посолуваме и наросуваме бибер.
  3. Тавата за печење ја попрскуваме со масло за јадење. Намрсената тава ја наросуваме со лебни трошки. Потоа во тавата го ставаме готовото смрзнато лиснато тесто.
  4. Врз тестото го оставаме филот од тавата. Сирењето го сечеме на тенки парчиња кои ги редиме врз филот од сланина.
  5. Во сад за матење ги кршиме јајцата и ги матиме со миксер. Во изматените јајца ја додаваме павлаката и повторно матиме со миксер. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во садот за матење. Повторно матиме со миксер и посолуваме.
  6. Оваа смеса со црпалка ја додаваме во тавата за печење. Тавата ја ставаме во рерна. Печеме 20 минути на 200°C. Го вадиме кишлоренот од рерна, го сечеме на парчиња и служиме.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: