Рецепти
Кнедли од крем сирење Ана Ристеска

Интересно предјадење по француски рецепт со кое ви предлагаме да се напиете бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Ставете ги сите состојки во еден сад, освен лебните трошки и мешајте со дрвена лажица додека не се соединат убаво.
  2. Направете кнедли од смесата користејќи 2 супени лажици.
  3. Голема количина ставете ставете да врие во едно тавче. Ставете ги кнедлите во водата, кога ќе се дигнат на површината, оставете да се поварат уште 5 минути.
  4. Извадете ги со цедалка и ставете ги во сад со вода со лед. Потоа тргнете ги на страна на сува крпа и оставете да се исушат 15 минути.
  5. Тркалајте ги во лебните трошки и пржете ги кратко на малку масло.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: