Рецепти
Ќофтиња на кромид Ана Ристеска

Вкусен и интересен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(500 Грама)

Кромид(1 Килограм)

Сол

Бибер

Магдонос

Домат(исечкани на тркалца )

Јајце(1 )

Ориз(1 Чаша)

Леб(1 натопен во млеко Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од месото ( говедско или свинско ), јајцето, исцедениот леб, магдоносот, солта, црниот пипер и малку ситно исечен и пропржен кромид измесете смеса за ќофтиња.
  2. Од неа направете топчиња од средна големина, извалкајте ги во трошки од препечен леб или во брашно и оставете ги настрана.
  3. Во посебен сад, во кој ќе се печат ќофтињата, пропржете го на резанки исечениот кромид.
  4. Кога кромидот ќе добие златножолта боја, додајте го оризот (измиен и исцеден) и црвениот пипер и налејте малку вода.
  5. Наредете ги ќофтињата.
  6. Секое ќофте премачкајте го со малку масло, додајте малку домати исечени на тркалца или салца.
  7. Посолете ги.
  8. Попрскајте ги со малку брашно.
  9. Ставете ги во рерна да се печат.
  10. Се служат со зимска салата од туршија.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: