Рецепти
Ќофтиња на кромид Ана Ристеска

Вкусен и интересен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(500 Грама)

Кромид(1 Килограм)

Сол

Бибер

Магдонос

Домат(исечкани на тркалца )

Јајце(1 )

Ориз(1 Чаша)

Леб(1 натопен во млеко Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од месото ( говедско или свинско ), јајцето, исцедениот леб, магдоносот, солта, црниот пипер и малку ситно исечен и пропржен кромид измесете смеса за ќофтиња.
  2. Од неа направете топчиња од средна големина, извалкајте ги во трошки од препечен леб или во брашно и оставете ги настрана.
  3. Во посебен сад, во кој ќе се печат ќофтињата, пропржете го на резанки исечениот кромид.
  4. Кога кромидот ќе добие златножолта боја, додајте го оризот (измиен и исцеден) и црвениот пипер и налејте малку вода.
  5. Наредете ги ќофтињата.
  6. Секое ќофте премачкајте го со малку масло, додајте малку домати исечени на тркалца или салца.
  7. Посолете ги.
  8. Попрскајте ги со малку брашно.
  9. Ставете ги во рерна да се печат.
  10. Се служат со зимска салата од туршија.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: