Рецепти
Ќофтиња на кромид Ана Ристеска

Вкусен и интересен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(500 Грама)

Кромид(1 Килограм)

Сол

Бибер

Магдонос

Домат(исечкани на тркалца )

Јајце(1 )

Ориз(1 Чаша)

Леб(1 натопен во млеко Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од месото ( говедско или свинско ), јајцето, исцедениот леб, магдоносот, солта, црниот пипер и малку ситно исечен и пропржен кромид измесете смеса за ќофтиња.
  2. Од неа направете топчиња од средна големина, извалкајте ги во трошки од препечен леб или во брашно и оставете ги настрана.
  3. Во посебен сад, во кој ќе се печат ќофтињата, пропржете го на резанки исечениот кромид.
  4. Кога кромидот ќе добие златножолта боја, додајте го оризот (измиен и исцеден) и црвениот пипер и налејте малку вода.
  5. Наредете ги ќофтињата.
  6. Секое ќофте премачкајте го со малку масло, додајте малку домати исечени на тркалца или салца.
  7. Посолете ги.
  8. Попрскајте ги со малку брашно.
  9. Ставете ги во рерна да се печат.
  10. Се служат со зимска салата од туршија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: