Рецепти
Ќофтиња од грашок со фета и сусам Ана Ристеска

Брз вегетаријански ручек кој можете да го сервирате со варен ориз и свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(сварен 300 Грама)

Фета сирење(100 Грама)

Сусам(1 Супена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(1 )

Ким

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Испасирајте го грашокот и измешајте го со смеса добиена од јајцето, издробеното сирење, брашното, солта, кимот и сусамот.
  2. Од добиената смеса направете ќофтиња со големина на орев.
  3. Загрејте поголемо количество масло во железна тава и на него пржете ги ќофтињата половина минута од секоја страна, или се додека не станат крцкави. Извадете ги врз салфета и сервирајте ги врз листови зелена салата или ориз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: