Рецепти
Ќофтиња од грав (посно) Ана Ѓорова

Варениот грав можеби не сте се сетиле да го приготвите на овој начин, а може да го комбинирате со разни сосови, намази и салати за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исцедете го гравот и ставете го во блендер заедно со исечканиот магдонос и ренданото сирење. Блендирајте додека да добиете густа хомогена смеса. Ако смесата е премногу мека, додајте лажица лебни трошки.
  2. Од смесата направете 12 бомбички.
  3. Во чинија ставете ги лебните трошки и валкајте ги бомбиците во нив, па пржете ги на загреано масло додека добијат убава боја.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: