Рецепти
Ќофтиња од леќа и ленено семе Ана Ѓорова

Ќофтињата се вкусни и топли и ладни, а послужете ги со сезонска салата или со свежи стапчиња зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(7 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Морков(1 поголем )

Ленено семе(мелено 5 лажици )

Куркума

Црвен пипер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Леќата и излупениот морков варете ги во тенџере со вода околу 20 минути, па откако леќата ќе омекне, исцедете ја.
  3. Морковот изрендајте го и посолете го, па зачинете го со куркума, бибер, црвен пипер и изрендани лук и кромид.
  4. Добро соединете ја смесата и додајте го лененото семе, па мешајте додека добиете хомогена смеса од која ќе може да обликувате ќофтиња. По потреба додајте уште ленено семе.
  5. Ќофтињата наредете ги во плех обвиткан со хартија за печење и печете ги во загреаната рерна 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: