Рецепти
Ќофтиња од леќа и ленено семе Ана Ѓорова

Ќофтињата се вкусни и топли и ладни, а послужете ги со сезонска салата или со свежи стапчиња зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(7 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Морков(1 поголем )

Ленено семе(мелено 5 лажици )

Куркума

Црвен пипер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Леќата и излупениот морков варете ги во тенџере со вода околу 20 минути, па откако леќата ќе омекне, исцедете ја.
  3. Морковот изрендајте го и посолете го, па зачинете го со куркума, бибер, црвен пипер и изрендани лук и кромид.
  4. Добро соединете ја смесата и додајте го лененото семе, па мешајте додека добиете хомогена смеса од која ќе може да обликувате ќофтиња. По потреба додајте уште ленено семе.
  5. Ќофтињата наредете ги во плех обвиткан со хартија за печење и печете ги во загреаната рерна 20 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: