Рецепти
Ќофтиња од риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(1 Килограм)

Леб(2 Парчиња)

Кромид(2 Главици)

Јајце(3 )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Вода(250 Милилитри)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Презла(4 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Најпрвин ставете ги водата и сокот од лимон да провријат, па потоа додајте го сечканиот кромид, посолете и ставете ги рибјите филети да се варат 15 минути.
  2. Потоа се вадат и се мелат.
  3. Лебот се потопува во вода, потоа се дроби и му се додаваат мелените рибји филети заедно со сувото грозје, магдоносот и 2 јајца.
  4. Од смесата се прават топчиња, се валкаат во јајце и презла и се пржат на загреано масло.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: