Рецепти
Ќофтиња со пилешко и пармезан Ана Ѓорова

Лесно и вкусно јадење што може да го послужите со омилениот сос и со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Јајце(1 )

Лебни трошки(2-3 Супени лажици)

Рендан пармезан(50 Грама)

Брашно(200 Грама)

Вегета

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешките гради и главицата кромид (исечкана на парчиња) сомелете ги во машина за мелење месо и ставете ги во длабк сад.
  2. Во садот со месото и кромидот додајте жолчка, вегета, рендан пармезан, брашното, 2-3 лажици лебни трошки и изгмечено чешне лук.
  3. Зачинете со сол и бибер и измешајте додека смесата се соедини.
  4. Од смесата формирајте ќофтиња, извалкајте ги во брашно и пржете ги на загреано масло во тава на оган.
  5. Откако ќе поруменат од двете страни, ќофтињата ставете ги на чинија обложена со хартија за да се исцедат од вишокот маснотија.
  6. Послужете ги веднаш со павлака, тартар сос или со свежа салата по избор.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: