Рецепти
Ќофтиња со пилешко и пармезан Ана Ѓорова

Лесно и вкусно јадење што може да го послужите со омилениот сос и со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Јајце(1 )

Лебни трошки(2-3 Супени лажици)

Рендан пармезан(50 Грама)

Брашно(200 Грама)

Вегета

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешките гради и главицата кромид (исечкана на парчиња) сомелете ги во машина за мелење месо и ставете ги во длабк сад.
  2. Во садот со месото и кромидот додајте жолчка, вегета, рендан пармезан, брашното, 2-3 лажици лебни трошки и изгмечено чешне лук.
  3. Зачинете со сол и бибер и измешајте додека смесата се соедини.
  4. Од смесата формирајте ќофтиња, извалкајте ги во брашно и пржете ги на загреано масло во тава на оган.
  5. Откако ќе поруменат од двете страни, ќофтињата ставете ги на чинија обложена со хартија за да се исцедат од вишокот маснотија.
  6. Послужете ги веднаш со павлака, тартар сос или со свежа салата по избор.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: