Рецепти
Кох од шпагети со домати Ана Ѓорова

Печени шпагети во рерна со доматен сос и пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(500 Грама)

Рендан пармезан(50 Грама)

Брашно(100 Грама)

Јајце(3 )

Доматен сос(1 Чаша)

Маслиново масло(2 - 3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето.
  2. Загрејте во тенџере маслиново масло, додајте брашно и убаво промешајте.
  3. Во тенџерето постепено додавајте доматен сос и пармезан и повторно промешајте, а потоа тргнете настрана.
  4. Скршете ги јајцата и одделете ги белките од жолчките. Белките ставете ги во поголем и подлабок сад и изматете ги со миксер.
  5. Сварените шпагети исплакнете ги со ладна вода и исцедете ги, а потоа додајте ги во садот со сосот од домати и убаво промешајте. Додајте сол и бибер по желба.
  6. Повторно уклучете го миксерот и во изматените белки додајте ги жолчките и матете додека не се соединат, а потоа додајте ги во тенџерето со шпагети и убаво промешајте.
  7. Во намрсен огноотпорен сад ставете ја целата содржина од тенџерето со шпагетите. Ставете во рерна и печете 20тина минути на температура од 225°C.
  8. Тавата од испечениот кох извадете ја од рерна и исечете ја на покрупни парчиња. Декорирајте со листови зелена салата и наросете пармезан. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: