Рецепти
Коктел ќебапчиња
Супер се за мезе, прослави и слично
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јунешко мелено месо(1 Килограм)
Павлака(1 Пакување)
Сенф(3-4 Супени лажици)
Сечкан магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Јунешкото месо се посолува и добро се замесува. Се остава во фрижидер да отстои преку ноќ.
- Потоа повторно се замесува и од него се прават округли топчиња.
- Се прави сос од павлака, сенф и ситно исечкан магдонос.
- Ќебапчињата се печат на скара, се редат во сад и се преливаат со врелиот сос (претходно се стоплува во тенџере на оган).
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во