Рецепти
Коктел ќебапчиња Ана Ѓорова

Супер се за мезе, прослави и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(1 Килограм)

Сол

Павлака(1 Пакување)

Сенф(3-4 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јунешкото месо се посолува и добро се замесува. Се остава во фрижидер да отстои преку ноќ.
  2. Потоа повторно се замесува и од него се прават округли топчиња.
  3. Се прави сос од павлака, сенф и ситно исечкан магдонос.
  4. Ќебапчињата се печат на скара, се редат во сад и се преливаат со врелиот сос (претходно се стоплува во тенџере на оган).
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: