Рецепти
Коктел ќебапчиња Ана Ѓорова

Супер се за мезе, прослави и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(1 Килограм)

Сол

Павлака(1 Пакување)

Сенф(3-4 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јунешкото месо се посолува и добро се замесува. Се остава во фрижидер да отстои преку ноќ.
  2. Потоа повторно се замесува и од него се прават округли топчиња.
  3. Се прави сос од павлака, сенф и ситно исечкан магдонос.
  4. Ќебапчињата се печат на скара, се редат во сад и се преливаат со врелиот сос (претходно се стоплува во тенџере на оган).
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: