Рецепти
Kолач со чоколаден пудинг Ана Ѓорова

Брз и едноставен колач за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 (за пандишпан) )

Шеќер(7 лажици (за пандишпан) )

Млеко(9 лажици (за пандишпан) )

Масло(9 лажици (за пандишпан) )

Брашно(9 лажици (за пандишпан) )

Прашок за печиво(1 (за пандишпан) )

Какао(1 лажица (за пандишпан) )

Шеќер(300 грама (за шербетот) )

Вода(150 грама (за шербетот) )

Млеко(1 Литар)

Шеќер(20 лажици (за филот од пудинг) )

Пудинг од чоколадо(4 Пакувања)

Маргарин(250 Грама)

Еурокрем(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се матат јајцата и 7 лажици шеќер, се додаваат 9 лажици млеко, маслото, брашното, печивото и какаото.
  2. Смесата се истура во плех и се пече 20 минути во рерна на 250°C.
  3. Во меѓувреме се подготвува шербет: во тенџере се зовриваат 150 г вода и 300 г шеќер и се меша додека шеќерот се растопи.
  4. Кога ќе се олади пандишпанот, се прелива со врелиот шербет.
  5. Пудинзите се варат со 20 лажици шеќер во 1 литар млеко. Кога пудингот ќе се олади, се додава маргаринот и 200 г еурокрем, па се филува колачот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: