Рецепти
Колач со гриз и јаболки Ана Ѓорова

Сочен колач од рендани јаболки, гриз и мелени ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Мелени ореви(2 Чаши)

Гриз(2 Чаши)

Рендано јаболко(3 Чаши)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Цимет(1/2 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јаболките ги миеме и ги рендаме на крупно.
  2. Јајцата ги матиме со шеќерот, па постепено го додаваме млекото, маслото, мелените ореви, гризот, прашакот за печиво, ванилата и циметот. Убаво промешуваме и ги додаваме јаболката.
  3. Смесата ја истураме во тепсија за печење и печеме во загреана рерна околу 30 минути на 250 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: