Рецепти
Колач топло-ладно Ана Ѓорова

Чоколаден колач со сладолед што се подготвува брзо и лесно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 220°C.
  2. Премачкајте ги калапите за мафини со маргарин и со какао за да не се лепат.
  3. Во длабок сад ставете го исечканиот путер и искршеното чоколадо, па растопете ги на рингла на тивок оган со постојано мешање.
  4. Во течната смеса додајте го шеќерот во прав и мешајте со жица за матење за да се изедначи смесата.
  5. Додајте ги јајцата и жолчките и матете да добиете хомогена смеса.
  6. Додајте го и брашното, постепено мешајте со жицата за да нема грутки.
  7. Калапите наполнете ги со околу 3/4 од смесата.
  8. Ставете ги во загреаната рерна и печете ги 8-10 минути. Однадвор да се цврсти, а внатре меки.
  9. Внимателно одделете ги колачите од калапите и превртете ги на чинија.
  10. Се служат топли со топка сладолед.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: