Рецепти
Колачиња со суво овошје Ана Ристеска

Здрави чајни колачиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(40 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Прстофат)

Сечкани ореви(120 Грама)

Суви брусници(50 Грама)

Суви кајсии(70 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Белка од јајце(2 )

Маслиново масло(90 Милилитри)

Сок од портокал(50 Милилитри)

Мед(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во поголема чинија се соединуваат овесните снегулки, интегралното брашно, прашокот за печиво, прстофат сол, сечкани ореви, сува брусница, сечкани суви кајсии, цимет и ѓумбир.
  2. Посебно се соединуват малку изматените белки со масло, сок од портокал и мед. Смесата се прелева преку сувите состојки и добро се меша за да се добие изедначена смеса. Се остава во фрижидер да мирува 20 минути.
  3. Плехот се обложува со хартија за печење. Од приготвената смеса со лажица се вадат помали количества и рачно се обликуваат колачињата. Се печат во загреана рерна на 200 степени, додека малку не поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: