Рецепти
Колачиња со суво овошје Ана Ристеска

Здрави чајни колачиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(40 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Прстофат)

Сечкани ореви(120 Грама)

Суви брусници(50 Грама)

Суви кајсии(70 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Белка од јајце(2 )

Маслиново масло(90 Милилитри)

Сок од портокал(50 Милилитри)

Мед(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во поголема чинија се соединуваат овесните снегулки, интегралното брашно, прашокот за печиво, прстофат сол, сечкани ореви, сува брусница, сечкани суви кајсии, цимет и ѓумбир.
  2. Посебно се соединуват малку изматените белки со масло, сок од портокал и мед. Смесата се прелева преку сувите состојки и добро се меша за да се добие изедначена смеса. Се остава во фрижидер да мирува 20 минути.
  3. Плехот се обложува со хартија за печење. Од приготвената смеса со лажица се вадат помали количества и рачно се обликуваат колачињата. Се печат во загреана рерна на 200 степени, додека малку не поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: