Рецепти
Колачиња со суво овошје Ана Ристеска

Здрави чајни колачиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(40 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Прстофат)

Сечкани ореви(120 Грама)

Суви брусници(50 Грама)

Суви кајсии(70 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Белка од јајце(2 )

Маслиново масло(90 Милилитри)

Сок од портокал(50 Милилитри)

Мед(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во поголема чинија се соединуваат овесните снегулки, интегралното брашно, прашокот за печиво, прстофат сол, сечкани ореви, сува брусница, сечкани суви кајсии, цимет и ѓумбир.
  2. Посебно се соединуват малку изматените белки со масло, сок од портокал и мед. Смесата се прелева преку сувите состојки и добро се меша за да се добие изедначена смеса. Се остава во фрижидер да мирува 20 минути.
  3. Плехот се обложува со хартија за печење. Од приготвената смеса со лажица се вадат помали количества и рачно се обликуваат колачињата. Се печат во загреана рерна на 200 степени, додека малку не поруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: