Рецепти
Компир салата со туна Ана Ѓорова

Кремаста компир салата со туна, млад кромид и мајонез што е погодна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Компир(6 средни )

Несолен путер(2 Супени лажици)

Млад кромид(2 )

Сол

Бибер

Млеко(1/4 Чаша)

Масло(малку )

Мајонез(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги компирите во солена вода со лушпата додека омекнат, потоа оставете да се оладат, излупете ги и испасирајте ги.
  2. Додајте 2 лажици путер,  ¼ чаша млеко и малку масло. Измешајте ги добро додека да добиете кремаста смеса.
  3. Потоа додајте ја туната, исечканиот млад кромид (само зелениот дел) и мајонезот. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  4. Намастете 4 (или повеќе) мали калапи за колачи и поделете ја смесата во нив, па оставете ја 30 минути во фрижидер.
  5. Извадете ги од калапите врз чинија и сервирајте ја салатата со свеж зеленчук.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: