Рецепти
Компир салата со туна Ана Ѓорова

Кремаста компир салата со туна, млад кромид и мајонез што е погодна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Компир(6 средни )

Несолен путер(2 Супени лажици)

Млад кромид(2 )

Сол

Бибер

Млеко(1/4 Чаша)

Масло(малку )

Мајонез(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги компирите во солена вода со лушпата додека омекнат, потоа оставете да се оладат, излупете ги и испасирајте ги.
  2. Додајте 2 лажици путер,  ¼ чаша млеко и малку масло. Измешајте ги добро додека да добиете кремаста смеса.
  3. Потоа додајте ја туната, исечканиот млад кромид (само зелениот дел) и мајонезот. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  4. Намастете 4 (или повеќе) мали калапи за колачи и поделете ја смесата во нив, па оставете ја 30 минути во фрижидер.
  5. Извадете ги од калапите врз чинија и сервирајте ја салатата со свеж зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: