Рецепти
Компири на пареа Ана Ѓорова

Компирите на овој начин се многу вкусни, а се одлични за гарнир со разни јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите ги лупиме и ги сечкаме на коцки, исто така и морковите. Ги ставаме во тенџере малку да се поварат со масло и сол околу 5-10 минути.
  2. Кромидот го сечкаме и го ставаме во тава со масло да се пропржи. Му додаваме малку вода и го оставаме така додека убаво да омекне.
  3. Откако е готов кромидот, му ги додаваме компирите и морковите, ги ставаме солта, вегетата, нането, црвениот пипер и убаво мешаме.
  4. На смесата ја долеваме течноста од компирите и морковите, ставаме масло, промешуваме и оставаме 10-15 минути да изврие течноста, за тоа време промешуваме 2-3 пати да не загори.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: