Рецепти
Компири со кашкавал и салама Ана Ристеска

Вкусни компири кои покрај тоа што се одлична вечера, може да ги послужите како прилог на некое главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/4 Чаша)

Млеко(2 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Компир(4 )

Шунка(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Загрејте ја рерната на 176°C. Тавче за печење премачкајте го со масло и тргнете го на страна.
  2. Во тавче стопете го путерот, додавајте го брашното постепено и мешајте. Додавајте го и мелекото и постојано мешајте додека смесата не се згусне. Потоа тргнете го од оган, додајте го кашкавалот и мешајте додека не се стопи.
  3. Компитите измијте ги и исечете ги на тенки кругови, а шунката на ситни коцки.
  4. Наредете половина од компирите во подмачканата тава, врз нив ставете половина од саламата и половина од сосот со сирење. Повторете ја постапката уште еднаш и ставете да се пече 60 минути.
  5. Кога ќе биде готово, извадете го и декорирајте го со малку магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: