Рецепти
Компири во фолија Ана Ристеска

Француски рецепт за вкусни печени компири со прелив и кашкавал како одлично предјадење или прилог

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад компир(2 Килограми)

Хопла(2 Чаши)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Рендан кашкавал(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Во еден сад ставете ја хоплата, кромидот, сол, бибер, темјан и пипер и гответе на ниска температура додека да почне да врие. Од кога ќе почне да врие оставете да се готви 10 минути со постојано мешање. Потоа ставете ја смесата во блендер и убаво изблендирајте ја.
  2. Компирите измијте ги и исечкајте ги на кругови. Распоредете ги во 4 алуминумски фолии, внимавајте фолијата да не се искине.
  3. Од кога ќе ги наредите компирите, одозгора прелијте ги со сосот. Ставете ги компирите во рерна и печете ги 20 минути, потоа ротирајте ги и печете ги уште 20-25 минути.
  4. Потоа додајте рендан кашкавал и печете ги уште 10 минути додека се стопи кашкавалот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: