Рецепти
Коцки од компир Ана Ристеска

Одлично предјадење кое оди одлично во комбинација со павлака или кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(5 )

Кашкавал(100 Грама)

Кравјо сирење(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Морско оревче(рендано 1 Прстофат)

Лебни трошки

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Три јајца тврдо се варат.
  2. Компирот се лупи, се сече и се вари додека омекне. Потоа се процедува и се пасира во пире.
  3. Кашкавалот крупно се ренда, па се додава во пирето. Се додаваат маргаринот, двете јајца и мускатното оревче. Се зачинува по вкус, па состојките добро се соединуваат.
  4. Саламата се сече на коцки, сирењето се дроби, а варените јајца се лупат и се сечат на кругови.
  5. Огноотпорен сад се подмачкува со масло и се посипува со лебни ронки.
  6. Половина од приготвената смеса рамномерно се распоредува во садот, па врз неа се ставаат саламата, сирењето и јајцата.
  7. Потоа се распоредува и втората половина, се прелива со малку масло и се посипува со лебни ронки.
  8. Се пече во загреана рерна на 190 степени, 25 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: