Рецепти
Крем чорба од домати Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн лук(1 Главица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Модар патлиџан(1 )

Домат(300 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Јаболков оцет(3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Црниот лук исчистете го и исечете го на коцки, а белиот лук испасирајте го.
  2. Модриот патлиџан излупете го и исечете го на коцки.
  3. На малку зејтин пропржете ги црниот и белиот лук и додајте го модриот патлиџан. Пржете со непрекинато мешање додека не омекнат. Додајте ги излупените домати, ставете малку вода и продолжете да пржите.
  4. Кога ќе омекнат зеленчуците, измиксирајте ги, додајте 1 литар вода, јаболков оцет и зачините по вкус и измешајте. Во готовата чорба додајте ја и павлаката.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: