Рецепти
Крем салата од цвекло Ана Ристеска

Кремаста и освежителна салата од цвекло

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подогтвува за помалку од 80 минути

  1. Цвеклото се сече на покрупни парчиња и се става во тава обложена со алуминиумска фолија.
  2. Потоа, во цвеклото се додава ситно исечканиот лук, па ориганото, целерот, биберот, солта и маслото.
  3. Смесата се завиткува во фолијата и потоа се става во загреана рерна и се остава да се пече омекне (приближно 1 час)
  4. Отако ќе се извади од рерна, испеченото цвекло се пасира со специјална лажица за пасирање.
  5. Кога ќе се излади испасираната смеса, се додаваат павлаката и кремот, како и белот сирење.
  6. Се продолжува со пасирање додека останат што поситни парчиња од цвеклото.
  7. По желба, можат да се додадат и други зачини, па се сервира.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: