Рецепти
Крем салата од цвекло Ана Ристеска

Кремаста и освежителна салата од цвекло

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подогтвува за помалку од 80 минути

  1. Цвеклото се сече на покрупни парчиња и се става во тава обложена со алуминиумска фолија.
  2. Потоа, во цвеклото се додава ситно исечканиот лук, па ориганото, целерот, биберот, солта и маслото.
  3. Смесата се завиткува во фолијата и потоа се става во загреана рерна и се остава да се пече омекне (приближно 1 час)
  4. Отако ќе се извади од рерна, испеченото цвекло се пасира со специјална лажица за пасирање.
  5. Кога ќе се излади испасираната смеса, се додаваат павлаката и кремот, како и белот сирење.
  6. Се продолжува со пасирање додека останат што поситни парчиња од цвеклото.
  7. По желба, можат да се додадат и други зачини, па се сервира.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: