Рецепти
Крем супа од праз и компири Ана Ѓорова

Вкусен, лесен и брз рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(150 Грама)

Компир(300 Грама)

Млеко(300 Милилитри)

Вода(600 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Павлака(2 Супени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На загреано масло прво пропржете го ситно сечканиот праз само колку да омекне.
  2. Во него додајте ги компирите кои претходно сте ги излупиле и сте ги исечкале на ситни коцкички.
  3. Потоа додајте млеко и вода и варете ги додека зеленчукот не се свари.
  4. Кога зеленчукот ќе биде готов, додајте павлака и зачини по вкус и изблендирајте ја додека не добие убава кремаста смеса.
  5. Готовата крем супа послужете ја топла и за декорација може да ја наросите со ситно сечкан праз.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: